Dennengeur – Pine Morning Star Wierook

4,75

Dennengeur wierook van het Japanse wierookmerk Morning Star.

SPECIFICATIES:

  • Traditionele Japanse wierook.
  • Stokjes zonder bamboekern (minder rook/pure verbranding).
  • Elk doosje bevat maar liefst 50 wierookstokjes.
  • Brandduur +- 25 minuten.
  • Inclusief een keramiek wierookhoudertje.

OVER DE GEUR

Uit de auto stappen bij een dennenbos en vervolgens de geur van dennennaalden ruiken is in één woord; Magisch! Die geur is onvervangbaar. Toch is de dennengeur van Morning Star een fijne geur van schoon dennenaroma. De geur is het best te omschrijven als ‘fris’, ‘houtachtig’ & ‘levendig’.

Dennengeur wierook is perfecte wierook om je beter te aarden. De wierook staat in verbinding met het aarde element en de geur doet je misschien wel denken aan een mooie boswandeling door een dennenbos. Eveneens is het een mooie wierook om tijdens donkerdere dagen een ruimte wat levendiger aan te doen laten voelen. Dennengeur heeft ook binding met Yule/Kerst, wat het een perfecte wierook maakt voor de decembermaand.

VERZENDING

Wordt verzonden binnen 1-3 werkdagen na het plaatsen van de bestelling.


10 in stock

SKU: #182 Categories: , , , ,

Description

Mini Ritueel ‘Verbind je met de aarde, vind je innerlijke licht’

De Yule/december periode is een periode waarin donker overheerst van licht. De dagen zijn kort, de nachten lang. Het is eveneens een periode van rust. De natuur is teruggetrokken en zelf zitten we ook veel meer binnen dan in de zomer. We keren niet alleen letterlijk meer naar binnen, maar het is ook een periode om meer in onszelf te keren.

Rust, reflectie en inner-work passen goed bij deze periode. Doordat we meer binnen te vinden zijn, is het soms lastig om onze connectie met de natuur te behouden. Deze visualisatie kan je helpen aarden en je motiveren om in donkere tijden het licht in jezelf te blijven vinden.

Ga zitten op een plek waar je even niet wordt gestoord en zorg dat je comfortabel zit. Steek de dennengeur wierook aan. Sluit je ogen en focus je op je ademhaling. Adem diep in en langzaam uit. Alles mag even vertragen. Je moet helemaal niks. Het enige wat je hoeft te doen is proberen een rustpunt in jezelf te vinden. Laat jezelf dieper zakken in je lichaam.

Wanneer je een rustpunt hebt gevonden kun je het volgende visualiseren. Je loopt door een dennenbos. Je dwaalt tussen de bomen door terwijl het langzaam begint te schemeren. De geur van het dennenbos is magisch. Je ademt diep in en uit, de sfeer in het bos voelt rustgevend & ruimtelijk. Jij mag er helemaal zijn.

Je loopt verder tussen de bomen door en de schemering zet door. Het wordt steeds donkerder. Je krijgt moeite om de silhouetten van de bomen te zien, je zicht wordt steeds minder. Op een gegeven moment sta je stil. Je kunt nu echt niets meer zien en tast in het duister. De sfeer voelt nog steeds prettig, maar de bomen lijken verdwenen. Het enige wat je nog ruikt is de geur van dennennaalden.

Je staat stil, haalt diep adem en legt je handen op je hart. Je ademt een paar keer in en uit. De rust die in dit bos te voelen is, is eveneens voelbaar in jou. Je hart en handen beginnen warm aan te voelen en je beweegt je handen vanaf je hart naar voren. Een fel dansend vlammetje zweeft net iets boven je handen. Het is warm, maar verbrand je niet. De ruimte om je heen wordt verlicht door het dansende vlammetje in je handen.

Je vervolgt je weg, je ziet weer waar je loopt. Het vlammetje danst vrolijk mee bij elke stap die je zet. Het lijkt zelfs of het vlammetje in een bepaalde richting wijst. Je besluit het vlammetje te volgen en na een tijdje kom je in een veld. In het midden brandt een groot kampvuur. Je hoort hout knisperen en de vlammen reiken ver naar boven. Je loopt erop af en het vlammetje begint steeds meer te dansen. Bij het kampvuur aangekomen springt het vlammetje van je handen in het grote vuur. Er staat een bankje bij het kampvuur waar je lekker kunt zitten en je besluit dat te doen. Je gaat zitten en kijkt naar de dansende vlammen in het kampvuur. Je hebt je innerlijke licht gevonden.


Over het merk

Morning Star wierook is een van mijn persoonlijke favorieten. Het is een zachte wierook die wat minder overheersend is dan menig ander wierookmerk. De geuren zijn subtieler. Niets is zo persoonlijk als geur. Geuren roepen veelal bepaalde gevoelens en herinneringen op en zijn een bepalende factor voor de sfeer in een ruimte.

Ook de geur van wierook is heel persoonlijk. Morning Star wierook zou iets voor je kunnen zijn wanneer je opzoek bent naar zachtere, subtielere geuren en stokjes die niet zoveel rook produceren.

Deze wierook is een traditionele Japanse wierook die bekend staat om zijn puurheid. De stokjes bevatten geen bamboekern, waardoor ze minder rook produceren en je geen verbrande houtlucht ruikt. Deze wierook bestaat uit pure samengeperste wierookstaafjes.

Het merk kent zijn oorsprong in Japan en wordt geproduceerd door het bedrijf Nippon Kodu. De oorspronkelijke oprichter van dit bedrijf, Jyuemon Takai, was een bekwaam wierookmaker die o.a. zijn wierook mocht leveren aan de keizer van Japan. Veel van de geuren en formules die hij ontwikkelde, zijn doorgevoerd in de Morning Star wierrooklijn.

Dit bedrijf maakt nu al ruim 400 jaar traditionele Japanse wierook en deze wierook staat inmiddels bekend als een perfecte alledaagse wierook.


© SB Designs Creations | Op deze teksten en afbeeldingen berust copyright.