Sterrenbeelden

De Dierenriem

Twaalf sterrenbeelden spelen aan de sterrenhemel een heel bijzondere rol. Dat zijn de sterrenbeelden van de Dierenriem: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman & Vissen. De Dierenriemsterrenbeelden zijn zo belangrijk omdat alle bewegende hemellichamen (zon, maan en planeten) zich altijd in een van deze twaalf sterrenbeelden bevinden.

Toen een paar duizend jaar geleden de astrologie (sterrenwichelarij) tot ontwikkeling kwam, werd er veel waarde toegekend aan de plaats van de zon op het tijdstip van iemands geboorte. Wanneer je in de eerste helft van augustus werd geboren, stond de zon in het sterrenbeeld Leeuw. Je was dan ‘geboren onder het teken Leeuw’, en dat zou van invloed zijn op je persoonlijkheid.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende tekens, welke karaktertrekken centraal staan per sterrenbeeld en vind je eveneens een passende affirmatie.

☽ Ram (21 maart - 19 april) ☾

Rams zijn energiek, moedig en vol initiatief. Ze houden van uitdagingen en hebben een sterke drang naar avontuur. Als pioniers van de dierenriem zijn ze vaak leiders en hebben ze een passie voor het najagen van hun doelen.

Edelstenen:

Robijn:
De intense rode kleur van de robijn weerspiegelt de passie en energie van de Ram. Het versterkt hun moedige en avontuurlijke karakter.

Diamant:
Als het hardste mineraal symboliseert de diamant de onbreekbare kracht en vastberadenheid van de Ram.

Bloedkoraal:
Deze steen is gekozen vanwege zijn associatie met vuur en bloed, wat overeenkomt met de energieke aard van de Ram.

Affirmatie Ram:

"Ik omarm mijn moed en ben klaar voor elk avontuur. Mijn energie is een krachtige bron van positiviteit en doorzettingsvermogen."

Ram-Sterrenbeeld-Aries-Thema-Producten-SBDesignsCreations

Stier (20 april - 20 mei)

Stieren staan bekend om hun betrouwbaarheid, geduld en liefde voor comfort. Ze hebben een diepe connectie met de natuur.

Edelstenen:

Smaragd:
De groene smaragd staat voor de verbondenheid van Stieren met de natuur en symboliseert evenwicht en harmonie.

Lapis Lazuli:
Deze steen bevordert spirituele groei en stimuleert de intuïtie van de aardse Stier.

Rozenkwarts:
De zachte roze kleur van rozenkwarts ondersteunt het liefdevolle en zorgzame karakter van de Stier.

Affirmatie Stier

"In mijn stabiliteit vind ik kracht. Ik waardeer de schoonheid van het leven en laat overvloed in mijn wereld stromen."

Stier-Sterrenbeeld-Taurus-Thema-Producten-SBDesignsCreations

Tweelingen (21 mei - 20 juni)

Tweelingen zijn nieuwsgierig, levendig en sociaal. Ze hebben een veelzijdige persoonlijkheid en zijn sterk in communicatie.

Edelstenen:

Aquamarijn:
De luchtige, blauwgroene aquamarijn past goed bij de communicatieve aard van Tweelingen en bevordert helderheid in denken.

Citrien:
Deze steen stimuleert creativiteit en optimisme, waardoor het perfect is voor de veelzijdige Tweelingen.

Agaat:
Als een steen die harmonie bevordert, past agaat bij de dualiteit van de Tweelingen.

Affirmatie Tweelingen

"Ik omarm mijn veelzijdigheid en ben dankbaar voor mijn intelligente geest. Mijn communicatie is helder en brengt positieve verbindingen."

Tweelingen-Sterrenbeeld-Gemini-Thema-Producten-SBDesignsCreations

Kreeft (21 juni - 22 juli)

Kreeften zijn gevoelig, intuïtief en zorgzaam. Ze hechten veel waarde aan familie en thuis. Als emotionele wezens hebben ze een diepgaand begrip van hun eigen gevoelens en die van anderen.

Edelstenen:

Maansteen:
Als een steen van emotie en intuïtie past maansteen perfect bij de gevoelige aard van de Kreeft. Het bevordert emotionele balans en spirituele groei.

Parel:
Parel staat voor zuiverheid en genezing, en het biedt troost aan de Kreeft in tijden van emotionele onrust. Het symboliseert ook de diepe verbondenheid met het thuis en familie.

Chalcedoon: 
Chalcedoon staat bekend om zijn kalmerende energie en helpt de Kreeft bij het in evenwicht brengen van emoties en het vinden van innerlijke vrede.

Affirmatie Kreeft

"In mijn diepte vind ik kracht. Ik omarm mijn gevoeligheid en laat liefde en genezing stromen door mijn emotionele wezen."


Leeuw (23 juli - 22 augustus)

Leeuwen stralen kracht en zelfvertrouwen uit. De gekozen edelstenen passen bij hun behoefte aan erkenning, creativiteit en leiderschap.

Edelstenen:

Gouden Topaas:
Het gouden vuur van de topaas weerspiegelt de koninklijke aard van de Leeuw. Het versterkt leiderschap en zelfexpressie, waardoor de Leeuw schittert in de schijnwerpers.

Tijgeroog:
Tijgeroog staat voor vastberadenheid en moed, wat de Leeuw helpt bij het nemen van risico's en het realiseren van ambitieuze doelen.

Barnsteen:
De warme tinten van barnsteen symboliseren de energie en vitaliteit van de Leeuw. Het bevordert ook optimisme en zelfvertrouwen.

Affirmatie Leeuw

"Ik straal zelfvertrouwen uit en omarm mijn innerlijke kracht. Mijn creativiteit en leiderschap brengen licht in mijn wereld."

Leeuw-Sterrenbeeld-Leo-Thema-Producten-SBDesignsCreations

Maagd (23 augustus - 22 september)

Maagden zijn praktisch en analytisch. De gekozen edelstenen passen bij hun behoefte aan helderheid, vitaliteit en emotionele balans.

Edelstenen:

Saffier:
De diepblauwe saffier staat voor wijsheid en zuiverheid, waardoor het perfect is voor de analytische en praktische Maagd. Het bevordert ook helder denken.

Carneool:
Carneool stimuleert vitaliteit en moed, wat de Maagd helpt bij het overwinnen van terughoudendheid en het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Amazoniet:
Amazoniet staat voor balans en harmonie, en het ondersteunt de Maagd bij het handhaven van emotioneel evenwicht en het cultiveren van positieve relaties.

Affirmatie Maagd

"Ik ben geaard en in balans. Mijn analysevermogen leidt me naar heldere beslissingen en mijn toewijding brengt succes."

Maagd-Sterrenbeeld-Vigro-Thema-Producten-SBDesignsCreations

Weegschaal (23 september - 22 oktober)

Weegschalen streven naar harmonie en rechtvaardigheid. De gekozen edelstenen passen bij hun behoefte aan liefde, balans en communicatie.

Edelstenen:

Rozenkwarts:
De zachte, roze energie van rozenkwarts bevordert liefde en harmonie, waardoor het perfect is voor de Weegschaal die streeft naar evenwichtige relaties.

Lepidoliet:
Lepidoliet staat voor rust en balans, wat de Weegschaal helpt bij het omgaan met stress en het handhaven van innerlijke harmonie.

Lapis Lazuli:
De diepe blauwe kleur van lapis lazuli stimuleert communicatie en zelfexpressie, waardoor de Weegschaal in staat is om open en eerlijk te communiceren.

Affirmatie Weegschaal

"In mijn zoektocht naar harmonie ben ik een bron van liefde en vrede. Mijn relaties zijn gebalanceerd en vol vreugde."

Weegschaal-Sterrenbeeld-Libra-Thema-Producten-SBDesignsCreations

Schorpioen (23 oktober - 21 november)

Schorpioenen zijn gepassioneerd en vastberaden. De gekozen edelstenen passen bij hun behoefte aan kracht, bescherming en emotionele genezing.

Edelstenen:

Granaat:
De dieprode kleur van granaat weerspiegelt de passie en kracht van de Schorpioen. Het bevordert ook vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Zwarte Onyx:
Onyx staat voor bescherming en stabiliteit, waardoor het de Schorpioen helpt bij het omgaan met intense emoties en het handhaven van innerlijke kracht.

Rhodoniet:
Rhodoniet bevordert compassie en emotionele genezing, wat de Schorpioen helpt bij het begrijpen en transformeren van diepe emoties.

Affirmatie Schorpioen

"Ik ben krachtig en transformeer negativiteit naar groei. Mijn diepe emoties brengen wijsheid en inzicht in mijn leven."

Schorpioen-Sterrenbeeld-Scorpio-Thema-Producten-SBDesignsCreations

Boogschutter (22 november - 21 december)

Boogschutters zijn optimistisch en avontuurlijk. De gekozen edelstenen passen bij hun behoefte aan vrijheid, creativiteit en intellectuele groei.

Edelstenen:

Turkoois:
Turkoois staat voor vrijheid en positieve energie, waardoor het perfect is voor de avontuurlijke Boogschutter. Het stimuleert ook creativiteit en zelfexpressie.

Lapis Lazuli:
De diepe blauwe kleur van lapis lazuli bevordert helderheid van denken en communicatie, wat de Boogschutter helpt bij het verkennen van filosofische ideeën.

Sodaliet:
stimuleert intellectuele groei en intuïtie, wat de Boogschutter ondersteunt bij het zoeken naar diepgang en betekenis in het leven.

Affirmatie Boogschutter

"Ik omarm mijn vrijheid en zoek naar diepe betekenis. Mijn optimisme en avontuurlijke geest brengen positieve mogelijkheden."


Steenbok (22 december - 19 januari)

Steenbokken zijn gedisciplineerd en ambitieus. De gekozen edelstenen passen bij hun behoefte aan stabiliteit, bescherming en groei.

Edelstenen:

Onyx:
Onyx staat voor stabiliteit en wilskracht, waardoor het de Steenbok helpt bij het bereiken van doelen en het handhaven van discipline.

Zwarte Obsidiaan:
Zwarte obsidiaan staat voor bescherming tegen negatieve energie, wat de Steenbok ondersteunt bij het loslaten van stress en spanning.

Malachiet:
Malachiet stimuleert leiderschap en helpt de Steenbok bij het nemen van verantwoordelijkheid. Het staat ook voor transformatie en groei.

Affirmatie Steenbok

"Ik ben vastberaden en bereik mijn doelen met discipline. Mijn stabiliteit brengt succes en welvaart in mijn leven."


Waterman (20 januari - 18 februari)

Watermannen zijn inventief, progressief en sociaal bewust. Ze hechten waarde aan vrijheid en gelijkheid. Watermannen hebben een unieke kijk op de wereld en streven naar het doorbreken van conventies. De gekozen edelstenen passen bij hun behoefte aan vrijheid, creativiteit en intellectuele groei.

Edelstenen:

Aquamarijn:
Aquamarijn staat voor vrijheid en positieve energie, wat perfect is voor de onafhankelijke en inventieve Waterman. Het stimuleert creativiteit en zelfexpressie.

Amethist:
Amethist bevordert spirituele groei en intuïtie, waardoor het de Waterman helpt bij het verkennen van diepere niveaus van bewustzijn en wijsheid.

Fluoriet:
Fluoriet stimuleert intellectuele groei en helder denken, wat de Waterman ondersteunt bij het ontwikkelen van innovatieve ideeën en concepten.

Affirmatie Waterman

"Ik ben uniek en breng vernieuwing in de wereld. Mijn intuïtie en inventiviteit openen deuren naar positieve verandering."


Vissen (19 februari - 20 maart)

Vissen zijn dromerig, gevoelig en empathisch. Ze hebben een diepe spirituele aard en voelen sterk de emoties van anderen. Vissen hebben een artistieke flair en worden aangetrokken tot mystiek. De gekozen edelstenen passen bij hun behoefte aan spirituele groei, emotionele balans en creativiteit.

Edelstenen:

Amethist:
Amethist staat voor spirituele groei en intuïtie, wat perfect past bij de dromerige aard van Vissen. Het bevordert emotionele balans en versterkt hun verbinding met het hogere zelf.

Aquamarijn:
De lichte blauwe tint van aquamarijn ondersteunt Vissen bij het uitdrukken van hun gevoelige emoties. Het stimuleert compassie en helpt hen een vredige sfeer te creëren.

Opaal:
Opaal staat voor creativiteit en inspiratie, waardoor het een ideale metgezel is voor de kunstzinnige Vissen. Het versterkt ook hun intuïtieve vermogens en brengt positieve energie.

Affirmatie Vissen

"Ik omarm mijn intuïtie en laat mijn creativiteit stromen. Mijn gevoeligheid brengt liefde en begrip in mijn wereld."

Visen-Sterrenbeeld-Pisces-Thema-Producten-SBDesignsCreations

© SB Designs Creations