Originaliteit, Authenticiteit & Copycats

9 Inzichten die ik in de afgelopen 10 jaar heb opgedaan over
Originaliteit, Authenticiteit & Copycats.

Hallo lieve mensen,
er staat weer een nieuwe podcast aflevering online. Dit keer over een onderwerp waarvan ik het heel spannend vond om er iets over te delen. Namelijk; Originaliteit, Authenticiteit & Copycats. Het is best een onderwerp dat wat zwaarder beladen is. Het is ook een onderwerp dat mij persoonlijk raakt. En juist om voor mezelf alle power die het over me heeft van me af te gooien, breek ik het nu open. Daarnaast ben ik er ook echt van overtuigt dat ik hierover helpende inzichten voor je heb.

Als ik kijk binnen mijn eigen werkgebied en de connecties die ik tegenkom, dan ben ik een groot voorstander van elkaar empoweren. Elkaar niet als concurrent zien, maar als collega's en elkaar helpen waar we kunnen. Ik geloof oprecht dat er genoeg licht is voor iedereen om in zijn/haar eigen spotlight te staan.

Dat gezegd hebbende betekent alleen niet dat je nooit lastige situaties tegenkomt. Ik geloof eveneens in dealen met gevoelens die minder fijn voelen. Voor best veel van ons is het best eng en uitdagend om zelfverzekerd met een 'Hoi, dit ben ik' houding in de spotlights te gaan staan. En wanneer jij het lastig vind om je eigen authenticiteit te omarmen en uit te dragen, dan heb ik wellicht wat tips voor je.

In het verlengde daarvan pak ik ook het onderwerp Copycats mee. Niet vanuit een haatdragende of aanvallende invalshoek, maar als je met dergelijke situaties te maken hebt, dan roept dat allerlei emoties en gevoelens op. En hoe ga je daar dan mee om? Als je deze gevoelens niet aan durft te kijken en ze wegduwt, dan sluit je ze ergens in jezelf op. Opgesloten en onverwerkt. Zelfs al heb je de overtuiging dat je iedereen zijn/haar zakelijke succes gunt, dan nog is het beter om ook de mindere gevoelens toe te laten. Wanneer iemand op exact dezelfde manier als jij probeert een bepaalde authenticiteit uit te stralen, dan kan het voelen alsof iemand aan jouw identiteit knabbelt. En die gevoelens kunnen een flinke struggle zijn, want hoe deal je hier het beste mee? En hoe geef je dit een plekje?

In de afgelopen jaren heb ik best wat inzichten opgedaan die ik nu, vanuit de juiste energie, met je wil delen.

Veel luisterplezier!

 


FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations
Geplaatst in Creatief.