NOEM JE JEZELF EEN HEKS?

Een vraag die me onlangs werd gesteld via mijn stories op instagram was de vraag of ik mezelf een heks noem. Ik wil hier graag iets over vertellen, dus vandaar dat ik er een post aan wijd.

Om direct de vraag te beantwoorden: ja! Ja ik ben en noem mezelf een heks. Maar misschien vraagt dit wel om een kleine toelichting. Als je aan 10 verschillende heksen vraagt, wat een heks is en wat hekserij inhoudt, dan krijg je waarschijnlijk 10 verschillende antwoorden.

Voor mij is een heks iemand die aan hekserij doet/werkt met magie. Of je dit nu de wet van aantrekking noemt, energiesturing of magick. Een heks beïnvloed de energie in en om hem/haar heen en staat vaak nauw verbonden met de natuur. De energie van de maan, de seizoenen, planten en bloemen, de elementen en noem het maar op. Maar, hoewel dat voor mij hele belangrijke connecties zijn, is het voor mij niet de essentie. De essentie van het heks zijn (en dit is voor iedereen persoonlijk) ligt voor mij in de reis naar binnen. Een reis naar binnen om in contact te komen met onze ware ik en om vanuit onze diepste zelf een connectie te vormen met het goddelijke.

Susanne Boer SB Designs Heks

Iets wat Susan Smit heel mooi heeft geschreven, is de volgende quote;

“Magie is geen manier om de dingen naar je hand te zetten, maar om met bescheidenheid en vertrouwen samen te werken met het goddelijke.”

Ik geloof in het goddelijke, of je het nu God/Godin noemt, het universum, hoge/hogere energietrillingen of een hogere staat van zijn. Niet in de vorm van ‘het is een persoon’, maar wel als in een force/kracht die alles kan sturen en die overzicht heeft over het geheel. En een heks, in mijn ogen, probeert in connectie te komen met deze energie, en vanuit deze energie haar/zijn leven invulling te geven.

Ik geloof dat we allemaal zijn uitgerust met levensdoelen en een innerlijk kompas. We kunnen heel goed voelen met onze intuïtie waar we goed doen en waar we steken laten vallen. Ons buikgevoel & kompas vertelt ons zo onwijs veel (alleen moeten we er vervolgens wel naar luisteren, maar dat is een heel ander verhaal).

We zijn stuk voor stuk magisch en het leven is in mijn ogen een reis om te ervaren. The good and the bad. Voor mij heeft het leven niet als doel om naar een extreme staat van ‘geluk’ te streven (hoewel ik uiteraard wel graag gelukkig ben), maar om de reis in z’n geheel te ervaren en er als individu van te groeien. En deze reis, bewandel ik als trotse heks .


FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations
Geplaatst in Spiritueel en getagd met , , , .