De Drievoudige Maan – Magische Symbolen

De drievoudige maan (triple moon) toont drie verschillende fasen van de maan; de wassende halve maan, de volle maan en de afnemende halve maan. Het is een symbool die, net als de maan, een representatie is van vrouwelijke energie. Eveneens staat het symbool voor de verschillende levensfasen van de vrouw; the maiden (jonge vrouw), the mother (volwassen vrouw/moeder) & the crown (oude vrouw).

Het is een mooi symbool voor liefhebbers van de maan die zich bewust (willen) zijn van de verschillende energieën die de verschillende maanfasen hebben. In z’n totaliteit staat dit symbool voor de cirkel van het leven van geboorte, leven en wedergeboorte.

De verschillende fases van de maan

De drievoudige maan kent dus een combinatie van 3 maanfases, de wassende maan, de volle maan en de afnemende maan.

De wassende maan:

De wassende maan vertegenwoordigt het begin van de maancyclus. Het is de tijd waarin de maan langzaam groeit van een donkere schijf naar een heldere boog. Deze fase wordt vaak geassocieerd met nieuwe beginnen, groei, en het leggen van de basis voor toekomstige projecten. Het is een tijd van potentie, het stellen van doelen en het aantrekken van wat je hart verlangt.

De volle maan:

De volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus. Op dit punt is de maan volledig verlicht en straalt ze haar maximale energie uit. Dit stadium wordt vaak geassocieerd met volheid, manifestatie en het bereiken van doelen. Veel spirituele tradities beschouwen de volle maan als een krachtige tijd voor rituelen, meditatie en spirituele groei. Wat mag er gevierd worden, wat heb je bereikt en waar ben je trots op? Jij mag helemaal in jouw eigen kracht gaan staan!

De afnemende maan:

Na de volle maan begint de afnemende maanfase, waarin de maan langzaam afneemt van haar volle gloed naar een smalle sikkel. Deze periode wordt vaak geassocieerd met loslaten, reflectie en het opruimen van overtollige bagage. Het is een tijd om te evalueren, te genezen en jezelf voor te bereiden op nieuwe cycli en mogelijkheden.

 

 

Affirmaties voor de Drievoudige Maan

Degene die mij kennen weten dat ik erg hou van affirmaties. Ik vind het fijn om affirmaties te koppelen aan allerlei onderwerpen. Dus bijdeze een aantal affirmaties die mooi passen bij de drievoudige maan. Wanneer je je met de symboliek van de drievoudige maan wil verbinden, kun je deze gebruiken.

Algemene affirmaties:

  • "Ik ben in harmonie met de cycli van groei, manifestatie en loslaten in mijn leven."
  • "Net zoals de maan verandert, zo verander ik, en ik omarm mijn evolutie met liefde en acceptatie."
  • "De drievoudige maan begeleidt mijn innerlijke reis, en ik vertrouw op het proces van mijn persoonlijke ontwikkeling."

Wassende maan affirmaties:

  • "Ik omarm de energie van de wassende maan en verwelkom nieuwe mogelijkheden in mijn leven."
  • "Mijn doelen groeien en bloeien net als de wassende maan, en ik ben klaar voor een frisse start."

Volle maan affirmaties:

  • "Ik straal in mijn volledige kracht, net als de volle maan hoog aan de hemel."
  • "Mijn intenties zijn gemanifesteerd bij het licht van de volle maan, en ik ben dankbaar voor mijn bereikte doelen."

Afnemende maan affirmaties:

  • "Ik laat los wat niet langer bijdraagt aan mijn groei, net zoals de afnemende maan haar licht vermindert."
  • "In de stilte van de afnemende maan vind ik rust en ruimte voor zelfreflectie en afscheid."

Meer leren over de energie van de maan?

Dit blogartikel gaat over de symboliek van de drievoudige maan, maar de maan kent meer fases dan enkel wassende, volle & afnemende maan. Iedere fase heeft z'n eigen energie, waarmee je kunt leren werken. Vind je dit interessant? Kijk dan eens bij de maan affirmatiekaartenset die ik speciaal heb ontwikkeld om bewuster mee te bewegen met de energie van de maan.

Magische groet,


FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations
Geplaatst in Spiritueel.