DE KRACHT VAN MUZIEK

Wanneer ik het heb over inspiratie binnen mijn bedrijf, dan heb ik het vaak over fantasy, natuur & magie. En dat zijn zeker thema’s die een grote inspiratiebron voor mij zijn. Waar ik het minder vaak over heb is muziek.

Er is een mooie quote ‘Where words fail, music speaks.” Een quote die ik erg toepasselijk vind als ik het heb over wat muziek voor mij betekent.

Wanneer ik aan het illustreren ben, heb ik altijd wel iets aanstaan. Ik ben een verfijnd Spotify luisteraar en als ik niet luister naar muziek, dan luister ik naar een inspirerende podcast.

Met betrekking tot muziek lopen de stijlen die ik beluister erg uiteen. Van meer mainstream tot klassieke filmmuziek en alternatieve nummers.

Where Words Fail Music Speaks De Kracht Van Muziek Spiritualiteit

Favoriete Bands

Mijn all time long favourite bands zijn toch wel Within Temptation, Evanescence, Nightwish & Epica. Ik weet nog dat ik op de middelbare school zat en eindelijk genoeg geld had gespaard om een mp3 speler te kopen van 256MB! Whoot whoot. Die werd dus vol gezet met de muziek van deze bands.

Ik ben een echte dagdromer en zeker tijdens het illustreren dwalen mijn gedachten rond in werelden van verbeelding. Ik vind het heerlijk om mijn gedachten mee te laten voeren op de melodie en woorden van muziek. Het is niet ongebruikelijk dat juist tijdens die momenten nieuwe inspiratie ontstaat.

Woorden hebben kracht!

Woorden hebben kracht, zeker in combinatie met muziek. De sfeer die een nummer brengt, in combinatie met de woorden, maakt dat ik er vaak affirmaties uit haal. Om je een voorbeeld te geven, een nummer wat het afgelopen jaar veel indruk op me heeft gemaakt is het nummer Brave van Don Diablo & Jessie J. En dan met name dit stukje tekst:

“I wanna, I wanna tell the world about it
Give a little, give a little something more of me
Show everyone that ever doubted
I got a whole lot of fire left in me
I wasn’t, I wasn’t ready to be honest
I know, and I know I owe it to myself
So from that day I made a promise
I get up, I get up every time I fail.”

Sfeer overbrengen

Ik vind het heel fijn om tijdens het illustreren bepaalde nummers te luisteren die passen bij de sfeer die ik wil overbrengen met de illustratie.

Toen ik bezig was met de illustratie van Gaia/Moeder Aarde heb ik echt heel vaak het nummer ‘Mother Earth’ van Within Temptation geluisterd. Op die manier creëerde ik de sfeer in mijn studio die ik ook wilde vangen in de illustratie waaraan ik werkte.

mother earth gaia illustratie within temptation

Poorten naar emotie

Wanneer ik mediteer heb ik eveneens vaak muziek aanstaan. Meestal rustige nummers met een Keltische toon, maar ook wel eens nummers die me een gevoel van empowerment geven. Wanneer ik onzeker ben of me wat minder voel, luister ik de laatste tijd het nummer ‘Unstoppable’ van Sia.

“I put my armor on, show you how strong how I am
I put my armor on, I’ll show you that I am

I’m unstoppable
I’m a Porsche with no brakes
I’m invincible
Yeah, I win every single game
I’m so powerful
I don’t need batteries to play
I’m so confident
Yeah, I’m unstoppable today”

Ik neem dan echt even een moment voor mezelf en visualiseer mijn innerlijke vuurtje, terwijl ik dit nummer luister. Daarna voel ik me altijd een stukje krachtiger en dat is fijn ?.

Journal Tip!

Hou je van journalen, maar zit je even vast? Als je even niet goed weet wat je moet schrijven of hoe je je gevoel kunt verwoorden, zoek dan een nummer die past bij hoe je je voelt. En schrijf die lyrics in je journal.


FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations
Geplaatst in Inspiratie, Spiritueel.