DE WICKER

Mijn favoriete evenement van het jaar is Castlefest. Castlefest is een pagan/fantasyfestival dat sinds 2005 ieder jaar het eerste weekend van augustus wordt gehouden in de tuinen van Kasteel Keukenhof (in Lisse). Het festival duurt van donderdag t/m zondag en je kijkt er je ogen uit.

Met meerdere muziekpodia, veel kraampjes en leuke activiteiten, kun je je er prima vermaken. Daarnaast komen er veel bezoekers die echt hun best hebben gedaan op een mooie outfit. Het is zo leuk om gewoon in het gras neer te ploffen en mensen te kijken. Castlefest voelt voor mij als thuiskomen. Meer informatie over dit evenement vind je op hun officiële site.

Eén van de echte Castlefest tradities is de wicker, en daarmee het wickerman ritueel. Op de zaterdagavond gaat een grote gedaante, gemaakt van wilgentakken, in vlammen op.

Hoe de wicker eruit ziet, is ieder jaar weer anders. Dit jaar was het de gedaante van 2 paarden. Ook deze was weer machtig mooi gemaakt.

Het wickerman ritueel is een paganistisch gebruik ter viering van de eerste oogst. Het betekent eveneens het einde van de zomer. Met Litha was het licht op z’n hoogtepunt, de dagen worden weer korter en de herfst zal spoedig z’n intrede doen.

Wat de wicker inhoudt, is voor iedereen persoonlijk. Voor mij is het een moment om stil te staan bij wat ik wil loslaten. Wat is een last en dient mij niet langer? Anderzijds is het een moment om stil te staan waar ik dankbaar voor ben en waar mijn intenties & dromen voor de toekomst liggen.

Zelf schrijf ik ieder jaar een brief met o.a. die 3 dingen; wat laat ik los, waar ben ik dankbaar voor & wat zijn mijn intenties/dromen voor de komende periode? Die brief leg ik als offer in de wicker. Wanneer de wicker in vuur en vlammen opgaat geloof ik dat mijn woorden terecht komen in het Universum en dat het daadwerkelijk bijdraagt aan de richting die ik op beweeg in mijn leven.

Sowieso denk ik dat het heel goed kan zijn voor je eigen proces als persoon om eens bij dat soort vragen stil te staan. Door deze vragen op papier te beantwoorden, worden je gedachten ineens een stuk echter.

Ik merk zo’n verschil of ik alleen iets denk of dat ik het ook opschrijf/hardop uitspreek. Die kracht wordt soms echt onderschat.

Ik ben dankbaar voor dit mooie ritueel dat ieder jaar weer zoveel samenhorigheid brengt. Het is emotioneel & diepgaand en ieder jaar weer komt er zoveel energie vrij wanneer de oranje vlammen uit de wicker omhoog grijpen. Het is in 1 woord; magisch?. Mocht je deze blog nu lezen omdat Castlefest en het wicker ritueel je aandacht trok, ik kan er alleen maar lovend over zijn. Ik kan je dan ook zeker aanbevelen om het eens een keer te ervaren en mee te maken.


FANTASY & WITCHY ARTIST

Susanne Boer

Creaties & producten geïnspireerd door fantasy, natuur & alles wat magisch is. Dit is mijn persoonlijke blog als fantasy & witchy artist. Ik laat hier mijn werk zien, maar ook een kijkje achter de schermen met processen, experimenten en inspiratiebronnen. Eveneens neem ik je mee in onderwerpen die mij interesseren en/of inspireren, veelal met een vleugje spiritualiteit. Een blog met veelzijdige artikelen, maar die allemaal betrekking hebben op mij als persoon.

Susanne Bot Boer Fantasy Witchy Artist SB Designs Creations
Geplaatst in Spiritueel en getagd met , , , .